Info z ASO: plyn hamulcowy po 3 latach, swiece po 60k km. Rozrzad po 240k km!! :shock:
Przeglądy
Zwiń
X
-
Kris86
Nie wiem czy przypadkiem płynu hamulcowego nie wymienia się po 3 latach eksploatacji. Może dlatego ustawili Ci, że za rok masz się stawić
Później po 4 latach eksploatacji już normalny duży przegląd będzie
Komentarz
-
dontak, ja też tak mam, pierwszy przegląd i wymianie oleju (i tu mnie teraz zhejtują forumowi fani wymiany oleju co 2 tyś. km. :lol: ) zrobiłem miesiąc temu (po 2 latach / 30 tyś. km.) i teraz odlicza, że przegląd ma być po roku / 15 tyś. km., a wymiana oleju po 2 latach / 30 tyś. km., jak się zapytałem czemu takie dziwy to wychodzi na to, że po 3 latach wg skody powinno się wymienić płyn hamulcowy.....
Komentarz
-
-
Pytanie za 100 pkt
Kto robił przegląd przy 60 tys km ? Jaki był koszt ? Bo mi zaśpiewali 1300 zł z materiałem - olej, filtry, świece - chyba trochę sporo....
Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Przy 60 tys km trochę więcej się wymienia niż sam olej
Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
Komentarz
-
-
To u mojej żony w sparku wymiana z olejem i filtrem kosztuje 199 zł w serwisie oplaZamieszczone przez AdamBFestexx, ale 250zł wymiana sama oleju z filtrem oleju to też sporo, nawet jak na ASO Skody
Komentarz
-
-
Jest na forum w dziale O3 juz temat z przeglądem i świecami na 60kkmZamieszczone przez FestexxPytanie za 100 pkt
Kto robił przegląd przy 60 tys km ? Jaki był koszt ? Bo mi zaśpiewali 1300 zł z materiałem - olej, filtry, świece - chyba trochę sporo....
Linkowałem nawet stronki ze świecami do kupienia w ASO Skody u pepików, bo to one podnoszę cenę w PL (świece z wymianą 400 pln)
Wszystko jest >>> TUTAJ <<<
Komentarz
-
-
Pod koniec maja byłem na przeglądzie (pierwszy 2 lata/30kkm). Wymienili na olej LL. Ustawili następną wymianę oleju po kolejnych 2 latach/30kkm (przegląd po roku ale to się wyjaśniło że ze względu na konieczność wymiany płynu hamulcowego - OK).
Po miesiącu jazdy zauważyłem że pokazuje mi że mam wymienić olej już za nie cały rok/14kkm ?!?.
To po co leją droższy olej LL skoro się na nim pojeździ tyle ile na normalnym ?
Coś tej filozofii skody zaczynam nie ogarniać i przestają mi się podobać te historie z przeglądami bo mi to ewidentnie śmierdzi naciąganiem i podjęciem rychłej decyzji o zakończeniu współpracy z ASO (jak tylko skończy się gwarancja).
Komentarz
-
-
Wszystko zależy od tego jak użytkujesz auto. Zazwyczaj w miescie i na autostradzie wymiana nastepuje znacznie szybciej niż 30kkm, inna sprawa to sama jakość oleju i tego co leją w ASO niektórzy do olejów nie zaliczają
Poza tym ja z ASO jestem akurat zadowolony, gdyż materiały dostarczam swoje (oleje, filtry, płyny) i wtedy ceny są do przyjęcia (biorąc pod uwagę że to ASO i wszystko masz wbijane do książki).
Komentarz
-
-
nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ktoś juz pisał, że pierwsza wymiana pokazywana jest pod 30kkm, potem następne komputer skraca. Nie wiadomo dlaczego.Zamieszczone przez arekrsl1Po miesiącu jazdy zauważyłem że pokazuje mi że mam wymienić olej już za nie cały rok/14kkm ?!?.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz